اطلاعات عمومی, سبک زندگی

خواص آویشن

خواص آویشن - خواص درمانی آویشن

آویشن یک گیاه شگفت انگیز است و خواص درمانی آویشن زیاد است که  یکی از ادویه‌های محبوب در آشپزی امروزی هم به شمار میرود. استفاده از آن به عنوان دارویی شفابخش بیشینه‌ای بسیار طولانی دارد. در زمان‌های دور در رُم باستان، از این گیاه خوش عطر برای جلوگیری از مسمومیت استفاده می‌کردند. اگر کسی دچار مسمومیت می‌شد، در آب حمامش آویشن می‌ریختند تا جلوی تأثیرات مخرب مسمومیت را بگیرند. همچنین در گذشته در پخت غذاها از آویشن استفاده می‌کردند تا تاثیر مخرب گوشت فاسد را از بین ببرند. به دلیل نبود یخچال با استفاده از این ادویه از بیماری‌های ناشی از غذاهای ناسالم جلوگیری می کردند. حتی گفته شده که برای مداوای انواع زخم‌های عفونی از این گیاه به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی استفاده می‌کردند.

خواص آویشن بسیار گسترده است که در اینجا بهش اشاره شده . برای درمان بسیاری از بیماری‌ها تا سلامت و زیبایی پوست و مو می‌توان از آن استفاده کرد. یکی از پرکاربردترین کاربردهای گیاه آویشن برای درمان عفونت در تمام قسمت‌های بدن است. آویشن یک منبع عالی از ویتامینK ، آهن، کلسیم و منگنز است. این مواد معدنی نقش مهمی در سلامت، رشد و تراکم مناسب استخوان‌ها و کاهش مشکلات استخوانی ایفا می‌کند. در ادامه به سایر خواص آویشن این گیاه بینظیر جادویی آشنا خواهیم شد.

خواص درمانی آویشن

پیشگیری از سرماخوردگی

یکی از شناخته شده‌ترین خواص آویشن، به واسطه‌ی مصرف آن به صورت دمنوش، پیشگیری و کمک به درمان سرماخوردگی است. از خواص مهم خاصیت ضد التهابی بودن آن است. در واقع دمنوش آویشن بر روی باکتری‌های دستگاه تنفسی تاثیر گذاشته و میزان عفونت را کاهش می‌دهد. بنابراین برای پیشگیری و درمان عفونت‌های مکرر ناشی از خشکی دستگاه تنفسی از دمنوش آویشن یا بخور آویشن استفاده می‌کنند. دمنوش حاوی آویشن تا حد زیادی عفونت و چرک بدن و گلو را از بین می‌برد و به دلیل خاصیت خلط آوری در درمان سرفه بسیار مفید است.

دمنوش آویشن درمان طبیعی برونشیت

یکی از خواص آویشن خاصیت ضد التهابی آن است به همین دلیل چندین قرن است که از آویشن برای درمان سرفه و برونشیت استفاده می‌شود. در مطالعه‌ای که در آلمان انجام شد به این صورت که از درمانی خوراکی که حاوی آویشن و پیچک بود استفاده شد تا تاثیر آن بر میزان سرفه بررسی شود.  به گروهی خوراکی حاوی آویشن و به گروهی دیگر شبه دارو تجویز کردند. گروهی که با ترکیب گیاهی حاوی آویشن تحت درمان قرار گرفتند، کاهش ۵۰ درصدی میزان سرفه داشتند. که این میزان پیشرفت در مقایسه با گروه دوم بسیار قابل توجه بود.

سلامت و زیبایی پوست و مو با آویشن

یکی از خواص آویشن ضد باکتریای بودن آن است. آویشن با از بین بردن باکتری‌های که باعث ایجاد مشکلات پوستی مختلف می‌شوند، در حفظ سلامت پوست کمک می‌کنند. استفاده از تونرهای پوستی این روزها بسیار رواج یافته است. می‌توان با رقیق کردن روغن آویشن با آب یک تونر پوستی فوق العاده و خانگی ساخت. این تونر پوستی ملایم برای پاکسازی انواع پوست‌ها کاربرد دارد.

درمان ریزش و تحریک رشد مو با آویشن

مواد مغذی موجود در آویشن وجود دارد که به فولیکول‌های مو برای رشد کمک می‌کند. این مواد مغذی گردش خون کف سر را افزایش می‌دهد. برای روشن و براق شدن مو می‌توانید مخلوط روغن زیتون و روغن آویشن را به پوست سر بمالید. استفاده از روغن آویشن به تنهایی نیز می‌تواند با ضخیم و درخشان کردن موها از ریزش آن جلوگیری کند.

درمان سوء هاضمه از عالی ترین خواص آویشن

دمنوش آویشن به منظور تقویت هضم خوب و کاهش گاز و نفخ شناخته شده است. همچنین حاوی روغن‌های می‌باشد که می‌تواند زخم معده را درمان کند. قرار دادن دمنوش آویشن در رژیم غذایی روزانه می‌تواند به داشتن دستگاه گوارش سالم کمک کند.

کنترل فشار خون با آویشن

میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا دچار فشارخون بالا هستند. کنترل فشارخون با دارو، علاوه بر بیمار برای  خدمات سلامت و بهداشت کشور هزینه‌بردار است. با رعایت سبک زندگی سالم و رعایت نکات تغذیه‌ای  شامل گنجاندن یا حذف کردن برخی مواد خوراکی در رژیم غذایی می‌توان این بیماری را کنترل کرد. دمنوش آویشن سرشار از پتاسیم است و از همین رو مصرف آن در کاهش فشار خون و درمان تپش قلب مفید است. مصرف دمنوش آویشن منجر به تولید موادی در بدن می‌شود که ضد فشار خون هستند. به همین دلیل این گیاه فوق‌العاده، انتخاب مناسبی برای کسانی است که از علائم فشار خون بالا رنج می‌برند. افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند بهتر است برای تکمیل پروسه درمان خود حتما با نظر پزشک این گیاه پرخاصیت را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

مطالعه‌ای که به ‌تازگی روی حیوانات انجام شده، نشان داده که عصاره‌ی آویشن می‌تواند ضربان قلب افرادی را که فشار خون بالا دارند، کاهش دهد. این پژوهش هم‌چنین نشان داده است که در اثر مصرف آویشن، سطح کلسترول خون، تری گلیسیرید و کلسترول بد نیز کاهش یافته است. این درحالی است که هم‌زمان سطح کلسترول خوب افزایش یافته است. به جای این که به غذا بیش از اندازه نمک اضافه کنید، گیاهان و ادویه‌جات مفیدتر مثل آویشن را در وعده‌های غذایی روزانه‌ی خود بگنجانید.

درمان گرفتگی‌های عضلانی از خواص آویشن

یکی از مهمترین خواص آویشن، اثر بخشی آن در درمان گرفتگی عضلات هنگام قائدگی و سایر اسپاسم‌ها در بدن است. در طب سنتی توصیه می‌شود اگر از درد مفاصل، نقرس، ورم مفاصل و درد سیاتیک رنج می‌برید چای یا دمنوش آویشن بنوشید. همچنین حمام آویشن برای مبتلایان به درد‌های عضلانی، مفصلی و روماتیسمی توصیه می‌شود. این روش در گذشته نیز مرسوم بوده که برای از بین بردن اثرات بیماری‌های عفونی از حمام آویشن استفاده می‌کردند. 

بهبود خلق و خو، تقویت حافظه و رفع افسردگی

گیاه آویشن دارای ماده فعالی به نام کارواکرول است که برای تقویت حافظه مفیده بوده، همچنین خاصیت ضد افسردگی دارد. این ماده تاثیر مثبتی بر حال و روحیه فرد دارد. این ماده باعث فعال‌تر شدن مغز می‌شود.  جالب است بدانید مطالعاتی که در سال ۲۰۱۳ بر روی تاثیرات این ماده انجام شده، نشان داده است که دریافت منظم و با غلظت کم کارواکرول به بهبود خلق و خو و افزایش حس خوب در افراد کمک می‌کند. مصرف دمنوش آویشن به طور منظم و با غلظت کم باعث می‌شود حس و حال بهتری را تجربه کنید.

مصرف دمنوش آویشن همراه با عسل باعث می‌شود که خواب آرام و بهتری داشته باشید. خاصیت آرام بخشی این گیاه شگفت انگیز مجموعه پاراج را بر آن داشت تا دمنوشی بینظیر شامل  این گیاه را تولید کند، علاوه بر طعم و بوی مطبوع، خواص بینظیری را داشته باشد. برای مشاهده ترکیبات دمنوش سلامت پاراج حاوی آویشن اینجا کلیلک کنید.
بهبود بینایی با آویشن
یکی از راه‌های مراقبت از چشم شامل گنجاندن یا حذف برخی مواد غذایی در رژیم غذایی روزانه است. در واقع مواد غذایی که حاوی ویتامین A هستند اثرات فوق‌العاده مثبتی در تقویت چشم دارند. آویشن غنی از ویتامین A می‌باشد که این ویتامین به از بین بردن بیماری‌های مربوط به چشم (به جز مشکلات مربوط یه شبکیه چشم) کمک می‌کند. از نظر طب سنتی مواد غذایی مثل بادام، گردو، نبات، زردچوبه، دارچین، زعفران و … برای تقویت بینایی مفید هستند. شما می‌توانید با مصرف انواع دمنوش‌هایی حاوی زعفران و دارچین مثل دمنوش کلاسیک (حاوی دارچین) و دمنوش شاهانی (حاوی زعفران و دارچین) از خواص فوق‌العاده آن بهرمند شوید. همینطور دمنوش سلامت پاراج حاوی ترکیباتی شامل نبات و آویشن نیز می‌تواند گزینه خوبی برای تقویت چشم و بهبود بینایی شما باشد.

خواص ضد باکتریایی آویشن

خواص ضد باکتریایی آویشن، آن را به یک سلاح برای مبارزه با انواع باکتری و قارچ های بدن تبدیل کرده است. دمنوش آویشن یا آویشن خشک شده‌ای که در غذاها به کار می‌رود، با خاصیت آنتی بیوتیکی باکتری‌های مضر درون بدن را از بین می‌برد. دمنوش آویشن همچنین برای رفع مسائل پوستی و سطحی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیشگیری و درمان کم خونی مهم ترین خواص آویشن
مشکل فقر آهن یک مشکل بسیار جدی است. زیرا ساختن هموگلوبین در گلبول‌های قرمز بر عهده آهن است. از طرفی گلبول‌های قرمز وظیفه اکسیژن رسانی به بدن را بر عهده دارند. بنابراین کمبود آهن سبب کم خونی، خستگی و افزایش حساسیت به عفونت می‌شود. آویشن یک منبع عالی از آهن است. گنجاندن آویشن به صورت خشک شده یا دمنوش آویشن در رژیم غذایی در پیشگیری و درمان کم خونی و سایر اختلالات خونی کمک می‌کند.
سلامت دهان و دندان با آویشن

به راستی علت واقعی بوی بد دهان چیست؟ یکی از متخصصین بیماری‌های گوارش و کبد بیان داشتند که یکی از علت‌های بوی بد دهان در واقع بوی بد تنفس انسان است نه بوی بد دهان یا دندان! باکتری‌هایی به نام فلور که به وفور در دهان و روده انسان قرار دارند. این باکتری‌ها هنگام تجزیه و تحلیل پروتئین‌های بدن گازهایی به نام سولفور تولید می‌کنند. این گازها بد بو هستند و پس از آن که جذب خون شدند وارد ریه شده و از طریق بازدم از دهان انسان خارج می‌شوند. یکی دیگر از عوامل بوی بد دهان وجود انواع باکتری و عفونت در دهان و دندان است. علت استفاده از انواع دهان شویه‌ها برای از بین بردن همین باکتری و عفونت‌ها است. گیاه آویشن به عنوان یک عنصر در ساختن انواع دهان شویه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این خواص آویشن‌، آن را به یکی از راه حل‌های عالی برای مبارزه با بوی بد دهان تبدیل کرده است. زیرا به از بین بردن باکتری‌ها و عفونت دهان و دندان کمک می‌کند. تیمول، فعال‌ترین عنصر آویشن، به دلیل داشتن خاصیت ضدباکتری و ضدقارچی، در تهیه‌ی دهان‌شویه‌ی قدیمی و پمادهای موضعی به کار رفته است.

ویژگی‌های ضد سرطانی آویشن

به گزارش محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، گیاه آویشن دارای خاص ضد سرطانی است. اسانس آویشن توانایی کشتن سلول‌های سرطانی سینه را دارند بدون آن که به دیگر سلول‌های سالم بدن آسیب برسانند. این گیاه از پخش شدن سلول‌های سرطانی در بدن جلوگیری می کند. مطالعات ثابت کردند که ترکیبات موجود در عصاره آویشن ممکن است از سرطان روده بزرگ محافظت کند. مصرف آویشن کوهی منجر به مرگ سلول‌های سرطانی پستان می‌شود.

عوارض جانبی، موارد احتیاطی و منع مصرف آویشن

همانطور که گفته شد با توجه به طبع آویشن، مصرف آن در افراد صفراوی باید با احتیاط صورت گیرد. همچنین زیاده‌روی در مصرف این گیاه در دراز مدت برای قلب و غده تیروئید زیان آور است. آلرژی و التهابات پوستی از دیگر عوارض مصرف زیاد این گیاه است.

زنان باردار با نظر پزشک آویشن را مصرف کنند، زیرا خاصیت قاعده آور داشته و احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد. همچنین خوردن آویشن در هنگام تب توصیه نمی‌شود.

زنان باردار با نظر پزشک آویشن را مصرف کنند، زیرا خاصیت قاعده آور داشته و احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد. همچنین خوردن آویشن در هنگام تب توصیه نمی‌شود.

توجه: مطالب بخش مجله سلامتی پاراج، از منابع خارجی ترجمه شده وتنها جنبه  اطلاع‌رسانی و آموزشی دارد؛ از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی‌شود و نباید آن را جایگزین مراجعه به پزشک جهت درمان و تشخیص دانست. 

ترجمه و جمع آوری: واحد تحقیق و توسعه مجموعه پاراج

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *